Wat wij ‘gewoon’ quinoa noemen (je spreekt het uit als ‘kien-wa’) werd door de Inca’s in Zuid-Amerika met de naam chisaya mama, de moeder van alle granen, vereerd. Quinoa is nog niet zo heel lang geleden weer teruggekeerd in ons eetpatroon als een van de veelzijdige en gezonde superfoods. Hoewel het eruitziet als een graan is quinoa eigenlijk een zaad. Het zit vol eiwitten, heeft een stevige textuur met een heerlijke nootachtige smaak en wordt luchtig als je het kookt.
1. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in een kom en houd zolang apart.
2. Hussel de quinoa met de rest van de ingrediënten in een kom, roer de dressing er voorzichtig door en voeg zout en peper toe naar smaak.
Credits Recepten Helmi Smeulders; Fotografie Eef Ouwehand
Voor 4 personen
Dressing
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.