Deze tomaten-mozarellasalade is het ideale bijgerecht tijdens een Italiaans diner. Serveer als voorgerecht, of als bijgerechtje naast een lekkere pasta.
1. Meng de ingrediënten voor de dressing in een blender of vijzel tot een glad geheel.
2. Verdeel de mozzarella, tomaten en uien over een bord, voeg de dressing toe en strooi de extra blaadjes erover.
2 personen
• 2 bollen mozzarella, gescheurd
• 2 lente-uien, dun gesneden
• 300 g gemengde tomaten, plus extra, gesneden
Basilicumdressing
• 100 g verse basilicumblaadjes, plus extra
• 4 el extra vergine olijfolie
• het sap van ½ citroen
• 1 teen knoflook, gepeld
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.