Tarte tartin met wortel

Tarte tartin met wortel

Dit is een fijn taartje om te maken als je wat van die mooie babywortels in huis hebt en je eigenlijk niet weet wat je ermee moet doen. Nog mooier wordt dit met wortels in verschillende kleuren. Je hoeft er alleen maar een groene salade bij te geven en je hebt een chique doordeweekse maaltijd.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
  2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2,5 centimeter vrij. Leg de plakjes brie erop.
  3. Schep de gehalveerde wortels om met de olijfolie en het zout en leg ze op de kaas. Strooi de tijm erover en zet het geheel 30 minuten in de oven.
  4. Dien heet open geef er een groene salade bij.

Voor: 4  personen | Voorbereiding: 10 minuten | Oven: 30 minuten

  • 320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
  • 2 afgestreken tl dijonmosterd
  • 200 g brie of andere smeltkaas, in dunne plakjes
  • 250 g babywortels, in de lengte gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • paar takjes tijm

Opdienen met:

  • groene salade

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten