Tahini-chocolade ijs

Tahini-chocolade ijs

Tahini-chocolade-ijs met stukjes chocolade is het ultieme ijs om zonder ijsmachine te maken. Je hoeft er vanaf het moment van invriezen helemaal niets meer mee te doen. Marleen Visser: ‘Ik maakte het op reis, in Portugal. Daar kon ik alleen gezoete cacao vinden, suiker voegde ik daarom niet toe. Met andere woorden: een beetje improvisatie en dit chocolade-ijs is overal en heel eenvoudig te maken. Je hebt een goed basisrecept met de kokosmelk, suiker, cacao en eventueel een snufje zout.’

Bereiding

1. Doe de helft van de kokosmelk samen met de kokosbloesem- of palmsuiker in een pan en laat de suiker al roerend op middelhoog vuur oplossen. Haal de pan van het vuur.

2. Meng het kokosmelkmengsel met de tahini en vervolgens met de rest van de kokosmelk en laat volledig afkoelen.

3. Voeg het chocolade-extract, de cacao, een snuf zeezout en de helft van de gehakte chocolade toe aan het mengsel. Meng goed en giet dit in een passende diepvriesdoos.

4. Laat gedurende 5-7 uur in de vriezer staan.

5. Serveer met de rest van de stukjes chocolade eroverheen gestrooid.

Voor 5 bollen ijs. Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 10 minuten In de vriezer: 5-7 uur

  • 500 ml volvette (à 19% vet) kokosmelk (op kamertemperatuur)
  • 110 g kokosbloesem- of palmsuiker
  • 4 el tahini, op kamertemperatuur
  • 1 tl chocolade-extract (optioneel)
  • 60 g cacao
  • fijngemalen zeezout
  • 80 g pure chocolade, in grove stukken gehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief