Tahini-chocolade-ijs met stukjes chocolade is het ultieme ijs om zonder ijsmachine te maken. Je hoeft er vanaf het moment van invriezen helemaal niets meer mee te doen. Marleen Visser: ‘Ik maakte het op reis, in Portugal. Daar kon ik alleen gezoete cacao vinden, suiker voegde ik daarom niet toe. Met andere woorden: een beetje improvisatie en dit chocolade-ijs is overal en heel eenvoudig te maken. Je hebt een goed basisrecept met de kokosmelk, suiker, cacao en eventueel een snufje zout.’
1. Doe de helft van de kokosmelk samen met de kokosbloesem- of palmsuiker in een pan en laat de suiker al roerend op middelhoog vuur oplossen. Haal de pan van het vuur.
2. Meng het kokosmelkmengsel met de tahini en vervolgens met de rest van de kokosmelk en laat volledig afkoelen.
3. Voeg het chocolade-extract, de cacao, een snuf zeezout en de helft van de gehakte chocolade toe aan het mengsel. Meng goed en giet dit in een passende diepvriesdoos.
4. Laat gedurende 5-7 uur in de vriezer staan.
5. Serveer met de rest van de stukjes chocolade eroverheen gestrooid.
Voor 5 bollen ijs. Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 10 minuten In de vriezer: 5-7 uur
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.