Tahini-chocolade ijs

Intro

Tahini-chocolade-ijs met stukjes chocolade is het ultieme ijs om zonder ijsmachine te maken. Je hoeft er vanaf het moment van invriezen helemaal niets meer mee te doen. Marleen Visser: ‘Ik maakte het op reis, in Portugal. Daar kon ik alleen gezoete cacao vinden, suiker voegde ik daarom niet toe. Met andere woorden: een beetje improvisatie en dit chocolade-ijs is overal en heel eenvoudig te maken. Je hebt een goed basisrecept met de kokosmelk, suiker, cacao en eventueel een snufje zout.’

Ingrediënten

Voor 5 bollen ijs. Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 10 minuten In de vriezer: 5-7 uur

Bereiding

1. Doe de helft van de kokosmelk samen met de kokosbloesem- of palmsuiker in een pan en laat de suiker al roerend op middelhoog vuur oplossen. Haal de pan van het vuur.

2. Meng het kokosmelkmengsel met de tahini en vervolgens met de rest van de kokosmelk en laat volledig afkoelen.

3. Voeg het chocolade-extract, de cacao, een snuf zeezout en de helft van de gehakte chocolade toe aan het mengsel. Meng goed en giet dit in een passende diepvriesdoos.

4. Laat gedurende 5-7 uur in de vriezer staan.

5. Serveer met de rest van de stukjes chocolade eroverheen gestrooid.