Taco’s met linzen & aardbeien

Taco’s met linzen & aardbeien

Tacoliefhebbers, wees gewaarschuwd: dit recept vind je misschien intimiderend. Onze versie van taco’s lijkt weinig op het origineel. Hoeveel we ook houden van de plantaardige taco’s en kaasenchilada’s die we in restaurants in Mexico en bij stalletjes in Zuid-Californië hebben gegeten – we vinden ze gewoon te vettig voor dit boek. Maar dat gezegd hebbend: het idee om groentes in een warme maïstortilla te wikkelen en die meteen op te eten blijft natuurlijk fantastisch. Daarom bedachten we een prachtig veganistisch alternatief met geprakte avocado en een vulling van linzen, kool, aardbeien en onze eigen Pico de gallo-spread.

Bereiding



1. Spoel de linzen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Doe ze met het afgemeten water en een snuf zeezout in een pan. Leg het deksel erop en breng aan de kook. Draai meteen het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Giet overtollig water af, als dat er is, en zet weg om te laten afkoelen.

2. Doe ondertussen de kool en aardbeien in een schaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg het hennepzaad, als je dat gebruikt, en de afgekoelde linzen toe en meng voorzichtig met je handen.

3. Schep de avocado uit de schil, doe in een kom, besprenkel met limoen- of citroensap (vooral als je niet meteen gaat eten) en prak met een vork fijn. Warm de tortilla’s op. Dien op: neem een tortilla, schep er wat geprakte avocado op, een lepel Pico de gallo-spread en een paar lepels van het linzenmengsel. Maak af met kiemen of microblaadjes. Vouw de zijkanten over de vulling heen en geniet!

Hoe maak je Pico de gallo-spread?
1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Leg 4 gehalveerde tomaten en 2 gehalveerde  paprika’s (zaadlijsten verwijderd) op een bakplaat met de gesneden kanten naar beneden. Zet 30 minuten in de oven of tot ze een beetje zwartgeblakerd zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Als je ze kunt vastpakken, haal je de schil eraf en doe je tomaten en paprika in de foodprocessor of blender. Zet kort aan, zodat je een gladde consistentie met nog wat stukjes erin krijgt.

2. Schenk in een kom en voeg ½ gesnipperde ui, ½  fijngesneden groene jalapeno, klein handje fijngesneden koriander en sap van ½ limoen toe. Roer door elkaar. Proef en pas de smaak eventueel aan. Je kunt de spread een paar weken in een luchtdicht potje in de koelkast bewaren.

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Klik op onderstaande afbeelding om het volledige gratis weekmenu te downloaden.


 

Voor 4 personen. Vegan & glutenvrij.

  • 200 g belugalinzen
  • 450 ml water
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • ½ kleine kool, in smalle reepjes
  • handje verse aardbeien, in dunne plakjes
  • 1 el koudgeperste olijfolie
  • 2 el hennepzaad (als je wilt)
  • 2 avocado’s, gehalveerd, pit verwijderd
  • kneepje limoen- of citroensap
  • 8 maïstortilla’s


Opdienen met

  • Pico de gallo-spread*
  • handje kiemen of microblaadjes, voor eroverheen


*Ingrediënten pico de gallo spread (zie onderaan bereidingswijze voor recept)

  • 4 tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1/2 fijgesneden groene jalapeno
  • klein handje fijngesneden koriander
  • sap van 1/2 limoen




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis BBQ-special