Wie snel aan tafel wil, of zich liever uitslooft op de ingrediënten voor in de hotpot dan op het zoeken naar ingrediënten, heb ik deze hotpot bedacht. Hij behoort niet per se tot een bepaalde regio in China, maar bevat wel typisch Chinese smaken. Ik heb dit recept zo samengesteld dat je alle ingrediënten in de supermarkt kunt vinden (en dus niet naar de toko hoeft). De soep verkrijgt zijn smaak vooral door de gedroogde parmaham. Ja, een Italiaanse ham. Maar die verschilt eigenlijk niet zoveel van Chinese gedroogde ham.
1. Doe de parmaham met de lente-ui, gember, gojibessen, knoflook en shiitakes in een soeppan. Voeg het water of de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de hotpotbasis 30 minuten trekken. Breng de hotpotbasis daarna op smaak met voldoende zout.
2. De soep kan zo in de hotpot worden gegoten; alle ingrediënten die erin zitten kunnen worden gegeten.
3. Zet de hotpot in het midden van de tafel op een kookplaatje. Leg de tofu, de paksoi, de maïskolf, de taugé, de garnalen, de bief- en kipspiesjes, het rundvlees, de kipfilet, de aardappelschijfjes en de zoete aardappel op bordjes en zet op tafel. Je kunt nu beginnen met hotpotten.
Voor 4-6 personen
Hotpotbasis
Hotpot
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.