Stoofpot is het ideale comfortfood, en laat dat nu net Jamie’s specialiteit zijn! Voor deze stoofpot met kip heb je niet heel veel nodig, maar wel een portie geduld!
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verhit een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur en doe de boter en olie erin. Bak de kipkarbonades rondom in zo’n 5 minuten bruin en laat ze rusten op een bord.
Bak de uisnippers en knoflook in de pan op laag tot middelhoog vuur in 10 minuten zacht. Roer de paddenstoelen en tijm erdoor en bak ze 5 minuten mee.
Doe de kipkarbonades terug in de pan, samen met de wijn en flink wat zout en peper. Zet er een cartouche van vochtig bakpapier op (parapluvormig gevouwen dekseltje) en stoof het gerecht 1 uur in de oven of tot het kippenvlees loslaat van het bot.
Strooi de peterselie erover. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en andijvie of spinazie.
4 personen
• 20 g boter
• 1 el olijfolie
• 8 kipkarbonades zonder vel
• 1 grote ui, fijngesnipperd
• 4 tenen knoflook, in plakjes
• 300 g gemengde bospaddenstoelen
• 4 takjes tijm
• 500 ml witte wijn
• blaadjes van ½ bosje peterselie, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.