Stoofpot van kip & bospaddenstoelen

Intro

Stoofpot is het ideale comfortfood, en laat dat nu net Jamie's specialiteit zijn! Voor deze stoofpot met kip heb je niet heel veel nodig, maar wel een portie geduld! 

Ingrediënten

4 personen

• 20 g boter

• 1 el olijfolie

• 8 kipkarbonades zonder vel

• 1 grote ui, fijngesnipperd

• 4 tenen knoflook, in plakjes

• 300 g gemengde bospaddenstoelen

• 4 takjes tijm

• 500 ml witte wijn

• blaadjes van ½ bosje peterselie, gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verhit een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur en doe de boter en olie erin. Bak de kipkarbonades rondom in zo’n 5 minuten bruin en laat ze rusten op een bord.

Bak de uisnippers en knoflook in de pan op laag tot middelhoog vuur in 10 minuten zacht. Roer de paddenstoelen en tijm erdoor en bak ze 5 minuten mee.

Doe de kipkarbonades terug in de pan, samen met de wijn en flink wat zout en peper. Zet er een cartouche van vochtig bakpapier op (parapluvormig gevouwen dekseltje) en stoof het gerecht 1 uur in de oven of tot het kippenvlees loslaat van het bot.

Strooi de peterselie erover. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en andijvie of spinazie.