Spruitjes & prei met feta & tijm

Spruitjes & prei met feta & tijm

Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit bij mij thuis geregeld op tafel staat.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Doe de prei, spruitjes en ui in een braadslede waar ze in een enkele laag in passen en roer de olijfolie en het gerookte-paprikapoeder erdoor. Bestrooi met de feta en tijm en zet 35-40 minuten in de oven tot de spruitjes en prei gaar zijn en net goudbruin beginnen te worden.

2. Roer de olijfolie, het citroensap en een snuf zeezoutvlokken door elkaar en schenk de dressing over de groenten. Proef, voeg indien nodig extra citroensap of zout toe en bestrooi alles met de citroentijm.
 
3. Dien op met warme tortilla’s, yoghurt en koriander.
 

Voor 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 35-40 minuten. 

  • 2 grote preien, diagonaal in stukken van 2 cm
  • 350 g spruitjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in acht parten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 100 g feta, verkruimeld
  • grote handvol verse citroentijm


Dressing

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • snufje zeezoutvlokken


Opdienen met

  • warme tortilla’s
  • yoghurt
  • handvol verse korianderblaadjes






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief