De gekruide olie van de chorizo trekt in het brood, waardoor dat super smaakvol en knapperig wordt. Snijd het brood in niet te kleine blokjes, anders vallen ze tijdens het grillen van de prikkers.
1. Bereid de barbecue voor op direct grillen.
2. Snijd het brood in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de doorsnede van de schijfjes chorizo en doe ze in een kom. Besprenkel met de olijfolie. Voeg de garnalen en chorizo toe, gevolgd door flink wat zout en peper, en schep door elkaar. Rijg de blokjes brood, schijfjes chorizo en garnalen om en om aan de metalen prikkers.
3. Leg de spiesjes op het grillrooster, boven de houtskool en gril ze 3-5 minuten, tot de garnalen roze en gaar zijn en het brood knapperig is; keer ze af en toe. Als het brood te snel donker wordt, schuif je de spiesjes iets verder bij de houtskool vandaan, zodat ze wat minder snel garen.
4. Dien op: bestrooi de spiesjes met peterselie, knijp de citroen erboven uit en eet ze terwijl ze nog heet zijn.
Voor 6 personen
Opdienen met
Je hebt ook 6 metalen prikkers nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.