1 Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout. Meng vervolgens de bloem, de speculaaskruiden en het bakpoeder erdoor. Laat het deeg, goed verpakt, 1 à 2 dagen in de koelkast rijpen om de smaken goed te laten intrekken.
2 Verwarm de oven voor op 155°C. Bestuif een speculaasplank met bloem en druk het deeg er goed in. Snijd eventueel overtollig deeg met een scherp mes vlak af. Draai de plank om, klop het deeg eruit en leg het op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en versier met amandelen. Laat de pop 1 uur bakken in de oven.
Recepten Cees Holtkamp – Fotografie Ernie Enkelaar – Productie Marian Flint
• 160 g witte basterdsuiker
• 140 g zachte roomboter
• 20 g water
• 3 g zout
• 275 g Zeeuwse bloem
• 20 g speculaaskruiden
• 5 g bakpoeder
• 1 ei, losgeklopt
• blanke amandelen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.