Speculaaspop met amandelen

Ingrediënten

• 160 g witte basterdsuiker

• 140 g zachte roomboter

• 20 g water

• 3 g zout

• 275 g Zeeuwse bloem

• 20 g speculaaskruiden

• 5 g bakpoeder

• 1 ei, losgeklopt

• blanke amandelen

Bereiding

1 Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout. Meng vervolgens de bloem, de speculaaskruiden en het bakpoeder erdoor. Laat het deeg, goed verpakt, 1 à 2 dagen in de koelkast rijpen om de smaken goed te laten intrekken.

2 Verwarm de oven voor op 155°C. Bestuif een speculaasplank met bloem en druk het deeg er goed in. Snijd eventueel overtollig deeg met een scherp mes vlak af. Draai de plank om, klop het deeg eruit en leg het op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en versier met amandelen. Laat de pop 1 uur bakken in de oven.

Recepten Cees Holtkamp – Fotografie Ernie Enkelaar – Productie Marian Flint