Spaghettitaart met aubergine & tomaat

Bereiden

'Het voordeel van volkorenspaghetti ten opzichte van witte: behalve twee keer zoveel vezels bevat het ook veel B-vitaminen, die de stofwisseling gezond houden.', aldus Jamie Oliver.

. Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4. Leg de hele aubergine in een grote pan gezouten kokend water en leg er een vergiet of zware zeef op om de vrucht volledig ondergedompeld te houden. Kook de aubergine 15 minuten en schep de vrucht op een snijplank. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in hetzelfde water, giet hem af en laat hem in een grote kom afkoelen.

2. Snijd ondertussen de aubergine in ongeveer 1 cm dikke plakjes. Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag, 1 eetlepel olie en de plakjes aubergine op matig vuur. Pluk de oreganoblaadjes en doe ze erbij. Pel de uien, snijd ze samen met de rode peper in dunne ringen, doe ze in de pan en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze goudbruin zijn. Giet de tomaten erbij en maak ze met een houten lepel stuk. Vul het blikje voor de helft met water, spoel het uit en giet het water in de pan. Breng de saus aan de kook, laat hem
10 minuten zachtjes inkoken, proef en breng op smaak. 

3. Giet de tomatensaus over de spaghetti, voeg de hüttenkäse en eieren toe, rasp er bijna alle Parmezaanse kaas over en hussel alles goed door elkaar. Kieper het spaghettimengsel terug in de pan, spreid het uit en druk het rondom een beetje tegen de rand op. Bak de taart 2 minuten op matig vuur en zet hem vervolgens 40 minuten onder in de hete oven, of tot hij prachtig goudbruin is. Stort hem op een bord, rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer hem met rucola besprenkeld met citroensap en een scheutje balsamico.
 
Werk vooruit:
Bereid vroeg op de dag voor en zet hem in de koelkast totdat je gaat bakken.

Dit recept komt uit het boek 'Superfood voor familie en vrienden' van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 
 



Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!