Dit is echt een maaltijd om lekker op de bank op te slurpen. De combinatie van spaghetti, laurier, pijmboompitten en pecorino is namelijk goddelijk.
1. Kook de spaghetti beetgaar.
2. Verwarm intussen de olijfolie, plakjes knoflook en laurierblaadjes in een grote koekenpan. Voeg na 5 minuten de geraspte citroenschil en het citroensap toe, samen met de pijnboompitten, en verwijder de laurierblaadjes.
3. Laat de spaghetti uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en schep de pasta door de op smaak gebrachte olie; blijf daarbij steeds roeren.
4. Voeg genoeg kookvocht toe om de consistentie te krijgen die je wilt, samen met de kruiden en kaas. Voeg zwarte peper toe.
2 personen
• 250 g spaghetti
• 4 el extra vergine olijfolie
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 4 laurierblaadjes
• geraspte schil en sap van 2 citroenen
• 75 g pijnboompitten, geroosterd
• 20 g bladpeterselie, fijngehakt
• 20 g citroentijmblaadjes, fijngehakt
• 60 g pecorino, geraspt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.