Spaghetti met pijnboompitjes

Intro

Dit is echt een maaltijd om lekker op de bank op te slurpen. De combinatie van spaghetti, laurier, pijmboompitten en pecorino is namelijk goddelijk. 

Ingrediënten

2 personen

• 250 g spaghetti

• 4 el extra vergine olijfolie

• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes

• 4 laurierblaadjes

• geraspte schil en sap van 2 citroenen

• 75 g pijnboompitten, geroosterd

• 20 g bladpeterselie, fijngehakt

• 20 g citroentijmblaadjes, fijngehakt

• 60 g pecorino, geraspt

Bereiding



1. Kook de spaghetti beetgaar.

2. Verwarm intussen de olijfolie, plakjes knoflook en laurierblaadjes in een grote koekenpan. Voeg na 5 minuten de geraspte citroenschil en het citroensap toe, samen met de pijnboompitten, en verwijder de laurierblaadjes.

3. Laat de spaghetti uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en schep de pasta door de op smaak gebrachte olie; blijf daarbij steeds roeren.

4. Voeg genoeg kookvocht toe om de consistentie te krijgen die je wilt, samen met de kruiden en kaas. Voeg zwarte peper toe.