De Socca is een soort pannenkoek – gemaakt van kikkererwtenmeel – die oorspronkelijk uit Nice afkomstig is. Je bakt ze in de oven in een (ovenbestendige) koekenpan. Met hummus en spinazie en de gouden combinatie van zongedroogde tomaten, pijnboompitten en pesto. Een lunch waarbij je zo het zonnige zuiden proeft. Bon appetit!
1. Pers de knoflook en doe dit met het kikkererwtenmeel, water, 60 ml olie, zout en gerookte-paprikapoeder in een kom.
2. Klop tot het een glad beslag is. Laat minimaal 30 minuten en maximaal 10 uur rusten.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
4. Giet een laagje olie in een ovenvaste (gietijzeren) koekenpan en zet de pan in de oven om heet te worden.
5. Giet de helft van het beslag in de hete koekenpan en bak 12-15 minuten in de oven, tot de socca gaar en goudbruin is.
6. Haal uit de pan en houd warm. Herhaal dit met de rest van het beslag.
7. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet opzij.
8. Smoor de spinazie 2 minuten in een pan met 1 eetlepel olie.
9. Smeer de hummus op de hete socca’s en verdeel de spinazie, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten erover.
10. Bestrooi eventueel met geraspte citroenschil of citroenzout en serveer direct.
Vervang eventueel de pijnboompitten door geroosterde gepelde pompoenpitten en check kant-en-klare hummus of pesto op allergenen.
Dit recept komt uit het boek ‘Met zonder zuivel’ van Alexandra Besel (€12,99, Becht).
2 personen, 30 minuten:
Extra:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.