2 personen, 30 minuten:
Extra:
1. Pers de knoflook en doe dit met het kikkererwtenmeel, water, 60 ml olie, zout en gerookte-paprikapoeder in een kom.
2. Klop tot het een glad beslag is. Laat minimaal 30 minuten en maximaal 10 uur rusten.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
4. Giet een laagje olie in een ovenvaste (gietijzeren) koekenpan en zet de pan in de oven om heet te worden.
5. Giet de helft van het beslag in de hete koekenpan en bak 12-15 minuten in de oven, tot de socca gaar en goudbruin is.
6. Haal uit de pan en houd warm. Herhaal dit met de rest van het beslag.
7. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet opzij.
8. Smoor de spinazie 2 minuten in een pan met 1 eetlepel olie.
9. Smeer de hummus op de hete socca’s en verdeel de spinazie, zongedroogde tomaat, pesto en pijnboompitten erover.
10. Bestrooi eventueel met geraspte citroenschil of citroenzout en serveer direct.
Vervang eventueel de pijnboompitten door geroosterde gepelde pompoenpitten en check kant-en-klare hummus of pesto op allergenen.
Dit recept komt uit het boek ‘Met zonder zuivel’ van Alexandra Besel (€12,99, Becht).