Ik eet heel veel ramen – niet alleen in restaurants, maar ook thuis. Ik maak echter niet vaak ramensoep helemaal zelf vanaf de basis. In de instant ramennoedels zit namelijk al een kanten-klaar kruidenpakketje, dat je gewoon kunt oplossen in water. We kunnen wel heel moeilijk gaan doen doordeweeks, maar waarom zouden we niet dat pakketje gebruiken waarover fabrikanten het hoofd hebben gebroken om het zo goed moge – lijk te laten smaken? Naast dat pakketje doe ik er ook wel eens Chinese oestersaus bij en dat werkt verdraaid goed. Wist je trouwens dat oestersaus per ongeluk is ontstaan? Ze waren ergens in China vergeten het vuur uit te zetten onder een sudderende oester. En zie daar, de oestersaus werd geboren. Met de toevoegingen bij deze easy-does-it-ramen kun je overigens helemaal losgaan en krik je een pakje instant noedels zo op naar een volwaardige maaltijd. Alle groente die je nog in je groentela hebt liggen heel fijn snijden, die er een beetje mooi op leggen en klaar!
Voor 1 persoone
Bereiding 10 minuten
Voor de soep
Voor de garnering
Ajitsuke tamago – Gemarineerd ei (voor 4 stuks; bereiding 10 minuten; marineren 10-24 uur)
Voor de marinade
Verder nodig: ijsklontjes & plastic ziplockzakje (diepvries-zakje)