Snelle ramen met gemarineerd ei en groente

Snelle ramen met gemarineerd ei en groente

Ik eet heel veel ramen – niet alleen in restaurants, maar ook thuis. Ik maak echter niet vaak ramensoep helemaal zelf vanaf de basis. In de instant ramennoedels zit namelijk al een kanten-klaar kruidenpakketje, dat je gewoon kunt oplossen in water. We kunnen wel heel moeilijk gaan doen doordeweeks, maar waarom zouden we niet dat pakketje gebruiken waarover fabrikanten het hoofd hebben gebroken om het zo goed moge – lijk te laten smaken? Naast dat pakketje doe ik er ook wel eens Chinese oestersaus bij en dat werkt verdraaid goed. Wist je trouwens dat oestersaus per ongeluk is ontstaan? Ze waren ergens in China vergeten het vuur uit te zetten onder een sudderende oester. En zie daar, de oestersaus werd geboren. Met de toevoegingen bij deze easy-does-it-ramen kun je overigens helemaal losgaan en krik je een pakje instant noedels zo op naar een volwaardige maaltijd. Alle groente die je nog in je groentela hebt liggen heel fijn snijden, die er een beetje mooi op leggen en klaar!

Ingredienten

Ajitsuke tamago – Gemarineerd ei (dag van tevoren)

1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 8 minuten op middenhoog vuur zonder deksel op de pan.

2. Vul ondertussen een kom met ijskoud water en doe er wat ijs – klontjes bij. Laat de eieren in het ijswater schrikken en laat ze er 2 minuten in liggen. Haal de eieren uit het water en pel ze.

3. Meng de ingrediënten voor de marinade in een steelpan en verwarm 1 minuut. Laat even afkoelen en schenk de saus dan in een plastic ziplockzakje. Doe de eieren erbij en sluit de zak luchtdicht af.

4. Leg de zak in de koelkast en laat de eieren minimaal 10 uur – maar idealiter 24 uur voor het beste resultaat – in de zak marineren.

5. Snijd de eieren in de lengte in tweeën en garneer er je soepgerecht mee.

Ramen

1. Giet wat kokend water in de kom waaruit je de noedels gaat eten om deze te verwarmen.

2. Doe wanneer de kom warm is het water weg. Voeg de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roer tot een saus.

3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de groenten 2 minuten, tot alles zacht en beetgaar is – houd een klein beetje rauwe groente apart voor de garnering. Voeg het water en de kippen – bouillon toe en laat nog maxi – maal 2 minuten sudderen.

4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik ook het kruidenzakje dat bij de noedels zit. Laat de noedels uitlekken in een vergiet.

5. Doe de noedels dan in de kom met de saus.

6. Giet de soep en groenten over de noedels en meng het geheel. Garneer de soep met de lente-ui, achtergehouden groenten en eventuele andere toppings.

Voor 1 persoone

Bereiding 10 minuten

  • 1 tl sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 tl sesamolie
  • 5 g boter
  • 30 g wittekool, geraspt of fijngesneden
  • 30 g wortel, julienne gesneden
  • 60 g taugé
  • 10 g mais uit blik
  • 1 pakje instantnoedels (150 g), in een smaak naar keuze

Voor de soep

  • 300 ml water
  • 1 tl geconcentreerde kippenbouillon of ½ bouillonblokje

Voor de garnering

  • lente-ui, fijngehakt
  • kant-en-klare cha sieuw (rood, geroosterd varkensvlees, uit het vriesvak van de toko)
  • ajitsuke tamago (gemarineerd ei; zie hieronder)
  • chili-olie (toko of zelfgemaakt)

Ajitsuke tamago – Gemarineerd ei (voor 4 stuks; bereiding 10 minuten; marineren 10-24 uur)

  • 4 middelgrote eieren, op kamertemperatuur

Voor de marinade

  • 70 ml sojasaus
  • 40 ml mirin
  • 30 ml sake
  • 1 el kristalsuiker

Verder nodig: ijsklontjes & plastic ziplockzakje (diepvries-zakje)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief