Voor 1 persoone
Bereiding 10 minuten
Voor de soep
Voor de garnering
Ajitsuke tamago – Gemarineerd ei (voor 4 stuks; bereiding 10 minuten; marineren 10-24 uur)
Voor de marinade
Verder nodig: ijsklontjes & plastic ziplockzakje (diepvries-zakje)
Ajitsuke tamago – Gemarineerd ei (dag van tevoren)
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 8 minuten op middenhoog vuur zonder deksel op de pan.
2. Vul ondertussen een kom met ijskoud water en doe er wat ijs – klontjes bij. Laat de eieren in het ijswater schrikken en laat ze er 2 minuten in liggen. Haal de eieren uit het water en pel ze.
3. Meng de ingrediënten voor de marinade in een steelpan en verwarm 1 minuut. Laat even afkoelen en schenk de saus dan in een plastic ziplockzakje. Doe de eieren erbij en sluit de zak luchtdicht af.
4. Leg de zak in de koelkast en laat de eieren minimaal 10 uur – maar idealiter 24 uur voor het beste resultaat – in de zak marineren.
5. Snijd de eieren in de lengte in tweeën en garneer er je soepgerecht mee.
Ramen
1. Giet wat kokend water in de kom waaruit je de noedels gaat eten om deze te verwarmen.
2. Doe wanneer de kom warm is het water weg. Voeg de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roer tot een saus.
3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de groenten 2 minuten, tot alles zacht en beetgaar is – houd een klein beetje rauwe groente apart voor de garnering. Voeg het water en de kippen – bouillon toe en laat nog maxi – maal 2 minuten sudderen.
4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik ook het kruidenzakje dat bij de noedels zit. Laat de noedels uitlekken in een vergiet.
5. Doe de noedels dan in de kom met de saus.
6. Giet de soep en groenten over de noedels en meng het geheel. Garneer de soep met de lente-ui, achtergehouden groenten en eventuele andere toppings.