Met deze fruit compote van bloedsinaasappel maak je van iedere boterham een feestje. Of eet hem lekker op een cracker, verwerk hem in een cake met jam of roer hem door je yoghurt met granola bij het ontbijt.
1. Schil de bloedsinaasappels met een dunschiller; zorg dat er geen wit op de schillen achterblijft. Snijd de schillen in dunne reepjes. Breng 1 liter water met de baksoda en bloedsinaasappelschillen aan de kook en kook 10 min.
2. Snijd de bloedsinaasappels in partjes. Doe de partjes in een pan met de suiker en pectine en laat 20 min. op zacht vuur koken. Doe de bloedsinaasappel met de schillen in een brandschone weckpot en laat afkoelen in de koelkast.
*De bloedsinaasappel in dit recept voor een zachte marmelade kan vervangen worden door elke soort citrusfruit. Wij houden van de unieke smaak van bloedsinaasappel, en op deze manier kunnen we daar ook buiten het seizoen van genieten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.