Compote van bloedsinaasappel

Compote van bloedsinaasappel

Met deze fruit compote van bloedsinaasappel maak je van iedere boterham een feestje. Of eet hem lekker op een cracker, verwerk hem in een cake met jam of roer hem door je yoghurt met granola bij het ontbijt.

Bereiding

1. Schil de bloedsinaasappels met een dunschiller; zorg dat er geen wit op de schillen achterblijft. Snijd de schillen in dunne reepjes. Breng 1 liter water met de baksoda en bloedsinaasappelschillen aan de kook en kook 10 min.

2. Snijd de bloedsinaasappels in partjes. Doe de partjes in een pan met de suiker en pectine en laat 20 min. op zacht vuur koken. Doe de bloedsinaasappel met de schillen in een brandschone weckpot en laat afkoelen in de koelkast.

  • 1 kilo bloedsinaasappels*
  • 1 tl baksoda
  • 1 kilo suiker
  • 250 g pectine

*De bloedsinaasappel in dit recept voor een zachte marmelade kan vervangen worden door elke soort citrusfruit. Wij houden van de unieke smaak van bloedsinaasappel, en op deze manier kunnen we daar ook buiten het seizoen van genieten.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet