Sinaasappel en chocolade is wat ons betreft de beste zoete winterse combinatie. We zijn dus heel gauw de keuken ingedoken om een simpel, gezond en lekker ontbijtje te maken. En met succes! Want oh, wat is deze simpele sinaasappel-chocolade rawnola ver-ru-kke-lijk! Wij weten waar wij (en hopelijk jullie ook) deze week van gaan genieten met het ontbijt.
1. Doe de havermout, de zonnebloempitten en de pompoenpitten in de keukenmachine of blender. Puls 5-7 keer tot het kruimelig wordt.
2. Voeg de helft van de dadels en siroop toe en mix 30 seconden.
3. Was de sinaasappel en rasp de schil er vanaf. Voeg dit samen met de andere helft van de dadels, het siroop en de kokosrasp toe aan het mengsel in de keukenmachine en mix nog eens 30 seconden.
4. Schep, om het ontbijtje af te maken, de yoghurt in een kommetje. Verdeel 4 eetlepels rawnola erover en serveer met je lievelingsfruit naar keuze.
5. Schep de overige rawnola in een glazen pot en bewaar tot 5 dagen in de koelkast.
Dit is een recept van Sanne van Rooij van Living the Green Life. Meer recepten of inspiratie van LTGL? Klik hier!
Voor 4 personen. Bereidingstijd 10 minuten
Rawnola
Ontbijtje (per persoon)
Tools: blender of keukenmachine
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.