Een sexy dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze rijke fudge is om je vingers bij af te likken. Van de combinatie van sinaasappel, pecannoten en chocolade krijgt iedereen het warm!
1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en rooster ze al roerend tot ze licht beginnen te bruinen. Zet het vuur uit, voeg de agavesiroop en fleur de sel toe en roer goed. Laat de pecannoten op een stukje bakpapier afkoelen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
3. Voeg de pecannoten en de rest van de ingrediënten toe en meng goed. 4. Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier en schep daar het mengsel in. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de fudge daarna in circa 16 blokjes.
Voor circa 15 stuks
Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur koelen
Nodig: rechthoekige bakvorm of ovenschaal van circa 12×25 cm
TIP Eet je geen noten? Dan kun je de pecannoten vervangen door pitten of zaden, zoals pompoenpitten. Experimenteer ook eens met andere (gedroogde) vruchten, zoals candied yuzu (toko).
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.