Sinaasappel-chocolade-pecan fudge

Intro

Een sexy dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze rijke fudge is om je vingers bij af te likken. Van de combinatie van sinaasappel, pecannoten en chocolade krijgt iedereen het warm!

Ingrediƫnten

Voor circa 15 stuks

Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur koelen

Nodig: rechthoekige bakvorm of ovenschaal van circa 12×25 cm

TIP Eet je geen noten? Dan kun je de pecannoten vervangen door pitten of zaden, zoals pompoenpitten. Experimenteer ook eens met andere (gedroogde) vruchten, zoals candied yuzu (toko).

Bereiding

1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en rooster ze al roerend tot ze licht beginnen te bruinen. Zet het vuur uit, voeg de agavesiroop en fleur de sel toe en roer goed. Laat de pecannoten op een stukje bakpapier afkoelen.

2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

3. Voeg de pecannoten en de rest van de ingrediƫnten toe en meng goed. 4. Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier en schep daar het mengsel in. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de fudge daarna in circa 16 blokjes.