Voor circa 15 stuks
Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur koelen
Nodig: rechthoekige bakvorm of ovenschaal van circa 12×25 cm
TIP Eet je geen noten? Dan kun je de pecannoten vervangen door pitten of zaden, zoals pompoenpitten. Experimenteer ook eens met andere (gedroogde) vruchten, zoals candied yuzu (toko).
1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en rooster ze al roerend tot ze licht beginnen te bruinen. Zet het vuur uit, voeg de agavesiroop en fleur de sel toe en roer goed. Laat de pecannoten op een stukje bakpapier afkoelen.
2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
3. Voeg de pecannoten en de rest van de ingrediƫnten toe en meng goed. 4. Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier en schep daar het mengsel in. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de fudge daarna in circa 16 blokjes.