Deze Salsa di Funghi Porchini is een heerlijk romige saus van eekhoorntjesbrood. Lekker in combinatie met een bord spaghetti.
1. Verhit de olijfolie in een sauspan. Bak de sjalot en knoflook tot de sjalot glazig is. Voeg daarna de peperoncino toe.
2. Voeg de paddenstoelen toe en bak, op hoog vuur, goudbruin.
3. Blus af met de witte wijn en de kippenbouillon. Breng tegen de kook aan en laat tot ¼ inkoken.
4. Voeg de room toe, breng de saus tegen de kook aan en kook in tot een dikke saus.
5. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker bij: vlees, gevogelte, orgaanvlees, pasta. Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling.
Voor 6 personen
Tip: Eekhoorntjesbrood is seizoensgebonden (vroege zomer/late herfst). Daarom kun je ook 300 g koningsoesterzwam nemen aangevuld met wat gedroogd en gekweekt eekhoorntjesbrood.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.