Mmm, sashimi! In dit recept besprenkel je de rauwe plakjes vis met een dressing van honing en nama shoyu sojasaus.
1. Maak eerst de dressing: roer het limoensap, de nama shoyu en honing in een kleine kom door elkaar. Voeg de plakjes chilipeper toe.
2. Leg de sashimi op een schaal en strooi de microblaadjes erover. Bedruppel het geheel met de dressing. Serveer meteen.
Tip: Nama shoyu is een niet-gepasteuriseerde sojasaus.
Voorgerecht voor 2 personen
• sap van ½ limoen
• 2 el nama shoyu (zie tip)
• ½ tl rauwe honing
• 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
• 12 stukjes sashimi, bijv. tonijn, makreel en zalm, ca. 100 g in totaal
• 50 g microblaadjes, bijv. rode amarant en mosterdkers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.