Dit gerecht is niet alleen een feest voor het oog, maar ook super vrolijk én smaakvol! Dus #staypositive en duik de keuken in met dit feestelijke gerecht!
1. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukken. Stoom de broccoli 2 minuten en laat daarna afkoelen in koud water. Druk het overtollige vocht eruit. Snijd de biet in stukjes. Druk het overtollige vocht eruit (je hoeft de biet niet te schillen.)
2. Mix de wasabi-erwten- en bietenvulling apart van elkaar in een keukenmachine of blender tot een glad geheel. Doe in twee aparte kommen.
3. Voeg de Pulled Oats toe aan beide vullingen. Proef en breng indien nodig op smaak.
4. Maak het glazuur. Rasp de limoen- en citroenschil en knijp het limoensap uit in een kom. Roer de roomkaas en kwark erdoorheen. Breng op smaak met zout en witte peper. Het mengsel moet glad en smeerbaar zijn.
5. Begin met het bouwen van de sandwichtaart. Snijd 15 even grote sneeën brood uit. Snijd de korst eraf.
6. Leg een half vel bakpapier op een broodplank, en zorg dat het bakpapier over de randen uitsteekt. Leg de eerste broodlaag van 5 sneeën op het bakpapier. Maak vochtig met groentebouillon. Beleg met een vlakke laag van de bietenvulling. Verdeel er dunne laagjes biet over als je wilt.
7. Leg de tweede laag van sneeën brood op de eerste en maak vochtig met groentebouillon. Beleg met een vlakke laag van de wasabi-erwtenvulling. Verdeel er plakjes komkommer over als je wilt. Leg er de laatste broodlaag op en maak vochtig met groentebouillon.
8. Wikkel het bakpapier om de cake heen en pak met vershoudfolie de sandwichtaart strak in. Laat een nacht rusten in de koelkast (met iets zwaars erbovenop) en laat de smaken intrekken.
9. Leg de sandwichtaart op een serveerschaal en smeer het glazuur uit over de boven- en zijkanten van de taart. Garneer vlak voor het serveren met eetbare bloemen, rucola en/of radijs en plakjes biet.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Gold & Green
Wasabi-erwtenvulling
Bietenvulling
Glazuur
Sandwichtaart bouwen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.