Wasabi-erwtenvulling
Bietenvulling
Glazuur
Sandwichtaart bouwen
1. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukken. Stoom de broccoli 2 minuten en laat daarna afkoelen in koud water. Druk het overtollige vocht eruit. Snijd de biet in stukjes. Druk het overtollige vocht eruit (je hoeft de biet niet te schillen.)
2. Mix de wasabi-erwten- en bietenvulling apart van elkaar in een keukenmachine of blender tot een glad geheel. Doe in twee aparte kommen.
3. Voeg de Pulled Oats toe aan beide vullingen. Proef en breng indien nodig op smaak.
4. Maak het glazuur. Rasp de limoen- en citroenschil en knijp het limoensap uit in een kom. Roer de roomkaas en kwark erdoorheen. Breng op smaak met zout en witte peper. Het mengsel moet glad en smeerbaar zijn.
5. Begin met het bouwen van de sandwichtaart. Snijd 15 even grote sneeën brood uit. Snijd de korst eraf.
6. Leg een half vel bakpapier op een broodplank, en zorg dat het bakpapier over de randen uitsteekt. Leg de eerste broodlaag van 5 sneeën op het bakpapier. Maak vochtig met groentebouillon. Beleg met een vlakke laag van de bietenvulling. Verdeel er dunne laagjes biet over als je wilt.
7. Leg de tweede laag van sneeën brood op de eerste en maak vochtig met groentebouillon. Beleg met een vlakke laag van de wasabi-erwtenvulling. Verdeel er plakjes komkommer over als je wilt. Leg er de laatste broodlaag op en maak vochtig met groentebouillon.
8. Wikkel het bakpapier om de cake heen en pak met vershoudfolie de sandwichtaart strak in. Laat een nacht rusten in de koelkast (met iets zwaars erbovenop) en laat de smaken intrekken.
9. Leg de sandwichtaart op een serveerschaal en smeer het glazuur uit over de boven- en zijkanten van de taart. Garneer vlak voor het serveren met eetbare bloemen, rucola en/of radijs en plakjes biet.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
Receptcredits: Gold & Green