Op de ideale luie dag geniet je van een kop espresso, een krant op schoot en deze sandwich met spek op tafel. Je combineert het spek met frisse appelmoessaus en licht-bittere rucola.
1 Rooster het brood onder de grill. Zout de repen spek. Gebruik de hitte van de grill om ook het spek krokant te bakken. Bedek de reepjes na een paar minuten met alufolie om verbranden te voorkomen, maar wel de warmte vast te houden.
2 Geef de appelmoes een upgrade met een scheutje olijfolie, een mespunt vijfkruidenpoeder en wat citroensap. Voeg de munt toe; bewaar een paar blaadjes. Meng alles door elkaar.
3 Als het brood is geroosterd, besprenkel je het met olijfolie. Bestrijk het vervolgens royaal met de appelmoessaus. Snijd de appel in dunne plakjes met een mandoline of dunschiller en leg ze op het brood. Neem het hete buikspek en verdeel het erover.
4 Bestrooi met de blaadjes munt en de rucola. Bestrooi met zout en peper, en schep er nog een dot appelmoessaus op. Lekker met een koud biertje.
Per portie 660 kcal, 47,1 g vet (15,5 g verzadigd), 15 g eiwit, 42,3 g koolhydraten, 12,2 g suikers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.