Deze frisse salade is verrassend peperig door de waterkers, friszoet door de vijgen en de sjalotringen geven een krokante bite aan het geheel. Een geweldig lentegerecht!
1. Rooster de amandelen in een koekenpan in 1 minuut goudgeel. Houd zolang apart.
2. Veeg de pan schoon met keukenpapier, draai het vuur hoog en voeg de olie toe. Laat de olie heet worden en voeg de sjalotringen toe. Laat ze in 1 minuut krokant worden en karamelliseren, neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Meng de honing, het citroensap en de olijfolie met zout en peper in een pot. Schud tot alles goed gemengd is.
4. Schik de vijgen op een schaal, verdeel de waterkers, amandelen en sjalotringen erover en verkruimel de kaas erboven. Druppel de honingdressing erover en geef er eventueel reepjes geroosterd pitabrood bij.
4 personen
• 50 g geschaafde amandelen
• 100 ml slaolie
• 3 sjalotjes, gepeld, in heel dunne ringen
• 1 el vloeibare honing
• sap van 1 citroen
• 4 el olijfolie
• 4 rijpe vijgen, gehalveerd
• 200 g waterkers, grote steeltjes verwijderd
• 50 g blauwe kaas (stilton)
• geroosterde reepjes pitabrood, voor erbij (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.