Salade van vijgen, waterkers & sjalot

Intro

Deze frisse salade is verrassend peperig door de waterkers, friszoet door de vijgen en de sjalotringen geven een krokante bite aan het geheel. Een geweldig lentegerecht! 

Ingrediënten

4 personen
• 50 g geschaafde amandelen
• 100 ml slaolie
• 3 sjalotjes, gepeld, in heel dunne ringen
• 1 el vloeibare honing
• sap van 1 citroen
• 4 el olijfolie
• 4 rijpe vijgen, gehalveerd
• 200 g waterkers, grote steeltjes verwijderd
• 50 g blauwe kaas (stilton)
• geroosterde reepjes pitabrood, voor erbij (optioneel)
 

Bereiding



1. Rooster de amandelen in een koekenpan in 1 minuut goudgeel. Houd zolang apart.

2. Veeg de pan schoon met keukenpapier, draai het vuur hoog en voeg de olie toe. Laat de olie heet worden en voeg de sjalotringen toe. Laat ze in 1 minuut krokant worden en karamelliseren, neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Meng de honing, het citroensap en de olijfolie met zout en peper in een pot. Schud tot alles goed gemengd is. 

4. Schik de vijgen op een schaal, verdeel de waterkers, amandelen en sjalotringen erover en verkruimel de kaas erboven. Druppel de honingdressing erover en geef er eventueel reepjes geroosterd pitabrood bij.