Asperges kun je op verschillende manieren bereiden, maar ze zijn het lekkerst als je ze zo puur mogelijk eet. Stop ze in een salade met smokey bacon, jonge spinazie en frisromige schapenkaas. Smullen!
1 Zet een grillpan op hoog vuur. Als-ie heet is draai je het vuur wat lager en gril je de asperges 10–12 min; keer ze geregeld omzodat ze rondom mooi geschroeid en al dente zijn. Snijd ze in stukjes en verdeel ze over een schaal.
2 Bak de plakjes bacon 5–6 minuten in een koekenpan tot ze aan beide kanten krokant zijn. Verdeel ook de blaadjes spinazie over de schaal, sprenkel de olie en het citroensap erover en bestrooi met zout en peper. Schep dit alles door elkaar, verkruimel de bacon over de salade en schaaf er wat kaas over. Serveer meteen.
Per portie 135 kcal, 9 g vet (2,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 3,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.