6 personen (of voorgerecht voor 8–10 personen)
• 2 bundeltjes asperges à 350 g, houtige uiteinden verwijderd
• 4 plakjes gerookte bacon
• 250 g jonge spinazie
• scheut raapzaadolie
• beetje citroensap
• 30 g schapenkaas
1 Zet een grillpan op hoog vuur. Als-ie heet is draai je het vuur wat lager en gril je de asperges 10–12 min; keer ze geregeld omzodat ze rondom mooi geschroeid en al dente zijn. Snijd ze in stukjes en verdeel ze over een schaal.
2 Bak de plakjes bacon 5–6 minuten in een koekenpan tot ze aan beide kanten krokant zijn. Verdeel ook de blaadjes spinazie over de schaal, sprenkel de olie en het citroensap erover en bestrooi met zout en peper. Schep dit alles door elkaar, verkruimel de bacon over de salade en schaaf er wat kaas over. Serveer meteen.
Per portie 135 kcal, 9 g vet (2,4 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 3,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers