Gebakken sperziebonen zijn heerlijk om tussendoor te snoepen, maar ook een goede basis voor een maaltijdsalade. Ik heb geprobeerd ze als groene frietjes te verkopen aan mijn kinderen, maar dat is helaas niet gelukt!
1. Kook de spelt gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Breek de punten van de sperziebonen af en snijd de tomaten en avocado in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bonen in 10 minuten lekker bruin. Voeg de zwarte bonen toe, schep om en warm nog even door. Blus dan af met de sojasaus en zet het vuur uit. Doe het geheel over in een schaal en bak in dezelfde koekenpan in wat olijfolie de blokjes tomaat met de gare spelt 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe voor de smeuïgheid. Voeg op het laatst de blokjes avocado toe.
2. Voor de salsa verde: rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Schil de sinaasappel en snijd deze in partjes. Hak de hazelnoten en olijven grof en snijd de kruiden fijn. Snipper de rode ui. Meng de ui, kruiden, hazelnoten, olijven, mosterd, olijfolie extra vierge, azijn en sinaasappelpartjes.
3. Maak de borden op. Begin met de slablaadjes. Doe daarop de tomaten met spelt, dan de gebakken boontjes en eindig met de salsa verde. Breng op smaak met zout en peper.
TIPS & VARIATIES
Voor 4 personen
Bereiding: 35 minuten
VOOR DE SALSA VERDE
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.