Salade met gegrilde sperziebonen

Intro

Gebakken sperziebonen zijn heerlijk om tussendoor te snoepen, maar ook een goede basis voor een maaltijdsalade. Ik heb geprobeerd ze als groene frietjes te verkopen aan mijn kinderen, maar dat is helaas niet gelukt!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereiding: 35 minuten

VOOR DE SALSA VERDE

Bereiding

1. Kook de spelt gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Breek de punten van de sperziebonen af en snijd de tomaten en avocado in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bonen in 10 minuten lekker bruin. Voeg de zwarte bonen toe, schep om en warm nog even door. Blus dan af met de sojasaus en zet het vuur uit. Doe het geheel over in een schaal en bak in dezelfde koekenpan in wat olijfolie de blokjes tomaat met de gare spelt 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe voor de smeuïgheid. Voeg op het laatst de blokjes avocado toe.

2. Voor de salsa verde: rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Schil de sinaasappel en snijd deze in partjes. Hak de hazelnoten en olijven grof en snijd de kruiden fijn. Snipper de rode ui. Meng de ui, kruiden, hazelnoten, olijven, mosterd, olijfolie extra vierge, azijn en sinaasappelpartjes.

3. Maak de borden op. Begin met de slablaadjes. Doe daarop de tomaten met spelt, dan de gebakken boontjes en eindig met de salsa verde. Breng op smaak met zout en peper.

TIPS & VARIATIES