Romige spruitjessoep

Bereiden

Met deze soep kom je al snel in de richting van de benodigde hoeveelheid van 200 g groente per dag. Bovendien is de soep handig voor kinderen omdat zij gekookte spruitjes vaak bij voorbaat al afwijzen. Kook de spruitjes vooral niet te lang omdat de groente dan heel snel van heldergroen naar vaalgroen verkleurt.

Houd 2-3 spruitjes achter voor de garnering later. Fruit de uisnippers zacht in een grote pan in de olijfolie. Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met korianderzaad. Fruit dit 2 minuten mee en schenk aansluitend de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook en kook de spruitjes gaar in 10-12 minuten.

Neem van de achtergehouden spruitjes een aantal mooie blaadjes af die voor de garnering worden gebruikt. Leg ze in een zeef, overgiet ze langzaam met kokend water en aansluitend met koud water. Laat uitlekken.

Pureer de groente in de bouillon samen met de helft van de room. Proef of de soep nog extra op smaak gebracht moet worden. Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met de resterende room en de geblancheerde blaadjes.

-

Dit recept komt uit het kookboek 'Koken met Janny' van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers). Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl