Rosheen Kaul: ‘Tofu wordt in de westerse wereld niet op waarde geschat. Ik geef toe dat hij zijn smaak niet mee heeft, maar hij is een uitstekende drager voor andere smaken. Zachte tofu met een eenvoudige dressing of krokante goudkleurige tofuballetjes in een roerbakschotel: tofu is echt een van mijn favoriete ingrediënten. Toen ik mijn verstandskiezen had laten trekken, at ik elke dag tofu met sojasaus en chilipeper. Dit gerecht doet me denken aan die tijd. In dit geval wordt tofu getransformeerd tot een romige saus die als een fluweelzacht dekentje om de noedels ligt. De pittige dressing maakt je smaakpapillen wakker.’
1. Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
2. Laat goed uitlekken en zet apart. Laat de tofu uitlekken en breek in stukjes. Pureer de tofu met het zout, de suiker en het water in een keukenmachine helemaal glad.
3. Meng de uitgelekte noedels door de tofupuree tot de noedels goed zijn bedekt.
4. Meng alle ingrediënten voor de soja-azijndressing in een kleine kom. Schep de dressing over de noedels, roer goed en serveer direct.
Voor 1 persoon
Voor de soja-azijndressing
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.