Romige avocadodip

Romige avocadodip

Pulp uit sap leent zich fantastisch voor een tweede leven! Wat dacht je van pulp in dips (zoals in deze waanzinnige avocadodip), beignets of als vulling van een omelet, terrine of quiche? Mix ingrediënten uit verschillende smaakgroepen − zoet, zuur, bitter en aards − voor het lekkerste resultaat. Voor je het weet heb je het onder de knie én mix en match je pulp uit (seizoens)groenten en fruit met al jouw zoete, hartige en pittige keukenklassiekers. Dus trek je sapcentrifuge uit de kast en ga aan de slag!

Ingredienten



Boerenkool-appel-muntsap
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Verdeel het sap over vier glazen en bewaar de pulp voor de boerenkoolfalafel.

Romige avocadodip
1. Prak het vruchtvlees van de avocado’s. Doe het samen met de  pulp, tahin, knoflook en citroensap in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Serveer met de gesneden groenten en knapperige crackers.

Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen
 

Voor 6 personen 

  • 2 rijpe avocado’s, geschild, ontpit 
  • 100 g groente- en fruitpulp van van het boerenkool-appelmuntsap (zie recept hieronder)
  • 2 el tahin 
  • 1 teen knoflook, gepeld, geperst
  • sap van ½ limoen
  • gesneden dipgroenten en crackers, voor erbij


boerenkool-appelmuntsap

Voor 950 ml 

  • 650 g friszure appels zoals  Granny Smith, steeltjes verwijderd 
  • 250 g boerenkool, gewassen
  • vruchtvlees van 1 sinaasappel
  • vruchtvlees van ½ limoen
  • blaadjes van 4 takjes munt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine