Romige avocadodip
Intro
Pulp uit sap leent zich fantastisch voor een tweede leven! Wat dacht je van pulp in dips (zoals in deze waanzinnige avocadodip), beignets of als vulling van een omelet, terrine of quiche? Mix ingrediënten uit verschillende smaakgroepen − zoet, zuur, bitter en aards − voor het lekkerste resultaat. Voor je het weet heb je het onder de knie én mix en match je pulp uit (seizoens)groenten en fruit met al jouw zoete, hartige en pittige keukenklassiekers. Dus trek je sapcentrifuge uit de kast en ga aan de slag!Ingrediënten
Voor 6 personen
- 2 rijpe avocado’s, geschild, ontpit
- 100 g groente- en fruitpulp van van het boerenkool-appelmuntsap (zie recept hieronder)
- 2 el tahin
- 1 teen knoflook, gepeld, geperst
- sap van ½ limoen
- gesneden dipgroenten en crackers, voor erbij
boerenkool-appelmuntsap
Voor 950 ml
- 650 g friszure appels zoals Granny Smith, steeltjes verwijderd
- 250 g boerenkool, gewassen
- vruchtvlees van 1 sinaasappel
- vruchtvlees van ½ limoen
- blaadjes van 4 takjes munt
Bereiding
Boerenkool-appel-muntsap
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Verdeel het sap over vier glazen en bewaar de pulp voor de boerenkoolfalafel.
Romige avocadodip
1. Prak het vruchtvlees van de avocado’s. Doe het samen met de pulp, tahin, knoflook en citroensap in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Serveer met de gesneden groenten en knapperige crackers.
Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen