Pulp uit sap leent zich fantastisch voor een tweede leven! Wat dacht je van pulp in dips (zoals in deze waanzinnige avocadodip), beignets of als vulling van een omelet, terrine of quiche? Mix ingrediënten uit verschillende smaakgroepen − zoet, zuur, bitter en aards − voor het lekkerste resultaat. Voor je het weet heb je het onder de knie én mix en match je pulp uit (seizoens)groenten en fruit met al jouw zoete, hartige en pittige keukenklassiekers. Dus trek je sapcentrifuge uit de kast en ga aan de slag!
Boerenkool-appel-muntsap
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Verdeel het sap over vier glazen en bewaar de pulp voor de boerenkoolfalafel.
Romige avocadodip
1. Prak het vruchtvlees van de avocado’s. Doe het samen met de pulp, tahin, knoflook en citroensap in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Serveer met de gesneden groenten en knapperige crackers.
Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen
Voor 6 personen
boerenkool-appelmuntsap
Voor 950 ml
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.