Deze makkelijke roerbakschotel heeft een winters tintje door de savooiekool. Serveer op een doordeweekse avond, want het staat zo op tafel.
1 Fruit de ui in de boter met wat zout en peper. Duw de ui naar de zijkant van de pan.
2 Bak de plakjes kip in 1–2 minuten bruin in de pan; voeg dan de balsamicoazijn toe. Blijf roerbakken tot de kip gaar is.
3 Neem de pan dan van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Schep alles in een grote schaal. Zet de pan nu op hoog vuur, en bak de kool in gloeiend hete olie in porties knapperig.
4 Voeg zout en peper toe, roer de kip erdoor en bestrooi met sesamzaad.
4 personen
• 25 g roomboter
• 2 uien, in ringen
• 2 kipfilets, in plakjes
• 50 ml balsamicoazijn
• 50 ml sesamolie
• 2 el plantaardige olie
• 1 savooiekool, in reepjes
• 50 g sesamzaad, geroosterd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.