Roerbakschotel met kip & savooiekool

Roerbakschotel met kip & savooiekool

Deze makkelijke roerbakschotel heeft een winters tintje door de savooiekool. Serveer op een doordeweekse avond, want het staat zo op tafel.

Bereiding



1 Fruit de ui in de boter met wat zout en peper. Duw de ui naar de zijkant van de pan.

2 Bak de plakjes kip in 1–2 minuten bruin in de pan; voeg dan de balsamicoazijn toe. Blijf roerbakken tot de kip gaar is.

3 Neem de pan dan van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Schep alles in een grote schaal. Zet de pan nu op hoog vuur, en bak de kool in gloeiend hete olie in porties knapperig.

4 Voeg zout en peper toe, roer de kip erdoor en bestrooi met sesamzaad.

4 personen

• 25 g roomboter

• 2 uien, in ringen

• 2 kipfilets, in plakjes

• 50 ml balsamicoazijn

• 50 ml sesamolie

• 2 el plantaardige olie

• 1 savooiekool, in reepjes

• 50 g sesamzaad, geroosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje