Nu in ‘t seizoen: savooiekool

21 december

Zodra het écht koud wordt, is deze krachtige kool de beste winterkost. Met zijn crunchy bladeren en prachtige groene kleur valt de savooiekool op tussen zijn vrienden bloemkool, broccoli en boerenkool.

De bladeren van de savooiekool zijn meteen herkenbaar, met hun dichte netwerk van nerven, waardoor een fraai gerimpeld uiterlijk ontstaat. De binnenste bladeren, van nature licht van kleur, zijn zacht genoeg om rauw te eten en buigzaam genoeg om gevuld te worden als wijnbladeren. 

Koken, smoren of gratineren, met savooiekool kun je veel warme gerechten bereiden, maar ook rauw is hij prima geschikt om te serveren, zoals in winterse salades.

Serveertips;
1 Maak wat aardappelpuree en mix daarna met wat savooiekool voor een stevig kostje

2 Mix tofu, noedels, vissaus, pinda’s en garnalen samen en vul daarmee geblancheerde koolbladeren

3 Kook wat penne pasta en giet af. Voeg reepjes fijngesneden savooiekool toe en roer goed door elkaar.

Savooiekool combineert goed met cheddar, appels, rode wijn, specerijen, bacon, knoflook, sesamzaad, room, lamsvlees, kip, salie & azijn.

Recepten met savooiekool


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief