Rainbow veggierolls

Rainbow veggierolls

Jason: ‘Dit recept is mijn ode aan de Vietnamese springrolls. Een lichte frisse vulling met een comforting saus is soms precies wat je nodig hebt. Ik word hier zelf in elk geval heel blij van!’

Bereiding

Dip

Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kleine kom. Voeg dan, al roerend, langzaam het kokende water toe.

Noedels

1. Leg de rodekool in een pan en voeg zo veel water toe dat deze onderstaat. Breng aan de kook.

2. Kook tot het water een diep paarsblauwe kleur krijgt. Zet het vuur uit. Giet door een zeef en vang het vocht op.

3. Week de glasnoedels 2-4 minuten in het warme rodekoolwater totdat ze blauw en zacht zijn.

4. Giet ze af in een zeef en spoel de noedels af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.

Rolls

1. Snijd de winterpeen met de spiraalsnijder in lange linten. Doe ze samen met de sesamolie, sojasaus en rijstazijn in een bakje en meng goed.

2. Verhit voor het frituren van de tempé de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg zodra de olie heet is de tempéreepjes toe en bak ze diepbruin en knapperig. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

3. Laat de olie even afkoelen en giet hem dan in een potje voor een volgende keer. Verhit de wok opnieuw op middelhoog vuur en voeg de tempé, hoisinsaus en sambal toe. Bak al omscheppend 2 minuten en zet tot gebruik opzij.

4. Leg een rijstvel op je werkblad en maak het vochtig met wat water. Schik een tiende deel van de noedels, tempé, wortel, koriander, komkommer en chilipeper net onder het midden van het rijstvel. Vouw de onderkant van het vel strak over de vulling en vouw de zijkanten naar het midden. Rol het geheel dan, zo strak als je kunt, op naar boven tot je een mooie rol hebt. Herhaal deze stappen met de overige rijstvellen en vulling. Serveer de veggierolls met de hoisindip.

TIP Je kunt verschillende variaties maken. Voeg stukjes mango toe aan de tempérolls, of vervang de tempé door plantaardige garnalen. Varieer ook eens met andere groenten

TIP Eetbare bloemen zorgen voor kleur en maken de rolls extra bijzonder.

Voor circa 10 stuks

Bereidingstijd 45 minuten

Nodig: spiraalsnijder

Voor de dip

  • 4 el hoisinsaus
  • 3 el pindakaas
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el suiker
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml kokend water

Voor de noedels

  • 1/2 rodekool
  • 100g glasnoedels

Voor de rolls

  • 1 grote winterpeen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 400g tempé, in reepjes
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sambal oelek
  • ca. 10 rijstvellen
  • 15g koriander, fijngehakt
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 1 chilipeper, in plakjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten