Jason: ‘Dit recept is mijn ode aan de Vietnamese springrolls. Een lichte frisse vulling met een comforting saus is soms precies wat je nodig hebt. Ik word hier zelf in elk geval heel blij van!’
Dip
Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kleine kom. Voeg dan, al roerend, langzaam het kokende water toe.
Noedels
1. Leg de rodekool in een pan en voeg zo veel water toe dat deze onderstaat. Breng aan de kook.
2. Kook tot het water een diep paarsblauwe kleur krijgt. Zet het vuur uit. Giet door een zeef en vang het vocht op.
3. Week de glasnoedels 2-4 minuten in het warme rodekoolwater totdat ze blauw en zacht zijn.
4. Giet ze af in een zeef en spoel de noedels af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.
Rolls
1. Snijd de winterpeen met de spiraalsnijder in lange linten. Doe ze samen met de sesamolie, sojasaus en rijstazijn in een bakje en meng goed.
2. Verhit voor het frituren van de tempé de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg zodra de olie heet is de tempéreepjes toe en bak ze diepbruin en knapperig. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
3. Laat de olie even afkoelen en giet hem dan in een potje voor een volgende keer. Verhit de wok opnieuw op middelhoog vuur en voeg de tempé, hoisinsaus en sambal toe. Bak al omscheppend 2 minuten en zet tot gebruik opzij.
4. Leg een rijstvel op je werkblad en maak het vochtig met wat water. Schik een tiende deel van de noedels, tempé, wortel, koriander, komkommer en chilipeper net onder het midden van het rijstvel. Vouw de onderkant van het vel strak over de vulling en vouw de zijkanten naar het midden. Rol het geheel dan, zo strak als je kunt, op naar boven tot je een mooie rol hebt. Herhaal deze stappen met de overige rijstvellen en vulling. Serveer de veggierolls met de hoisindip.
TIP Je kunt verschillende variaties maken. Voeg stukjes mango toe aan de tempérolls, of vervang de tempé door plantaardige garnalen. Varieer ook eens met andere groenten
TIP Eetbare bloemen zorgen voor kleur en maken de rolls extra bijzonder.
Voor circa 10 stuks
Bereidingstijd 45 minuten
Nodig: spiraalsnijder
Voor de dip
Voor de noedels
Voor de rolls
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.