Pompoenstamppot met saucijs

Pompoenstamppot met saucijs

Ingredienten

Ga jij vanavond voor groot gemak? Dit recept is het voorbeeld van een gemakkelijk recept dat superlekker is! Je kunt uiteraard variëren met vlees en onze tip: vries een portie in voor later. 

1 Schil de pompoen als je dat nodig vindt (hoeft niet), halveer hem en laat de kinderen de zaadjes eruit schrapen – die kun je later roosteren. Snijd de pompoen in gelijke stukken. Kook ze 30 minuten in gezouten water, tot ze zacht zijn (controleer door een mes erin te steken). Giet ze in een vergiet en laat ze een paar minuten droog stomen.

2 Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de kinderen terwijl de pompoen kookt de worsten losdraaien en er twee opgerolde
worsten van maken. Laat ze er hier en daar salieblaadjes in steken. Zet de worsten vast met houten prikkers.

3 Als de pompoen iets is afgekoeld, kunnen de kinderen hem pureren met een scheutje olijfolie, roomboter, komijn en nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.

4 Verdeel de worsten met de appels en overgebleven salieblaadjes – en eventueel de pompoenzaadjes – over een bakplaat. Druppel er olijfolie over. Rooster alles 30-35 minuten, tot de worsten goudbruin en knapperig zijn en de appels bruin en zacht. Snijd de worsten in stukken en serveer ze met de geroosterde appels, de pompoenpuree, wat jus of chutney, en gestoomde broccoli of bimi.

Per portie 583 kcal, 43,8 g vet (14,8 g verzadigd), 12,3 g eiwit, 34,7 g koolh., 19,5 g suikers​
 

4 personen

• 1 grote hokaido-pompoen of 2 flespompoentjes

• 12 verse worstjes, aan elkaar, of 2 grote

• een paar takjes verse salie, blaadjes

• extra vergine olijfolie

• flinke klont roomboter

• flinke snuf komijnzaadjes

• flinke snuf geraspte nootmuskaat

• 4 handappels, in partjes

• olijfolie

• gestoomde groente


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine