Kastanje en pompoen gaan hand in hand in deze salade. De waterkers en rucola geven een frispittig tintje aan het geheel. Serveer met een knapperig gebakken worstje en wat aardappeltjes uit de oven.
1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schep de parten pompoen om met de olie en specerijen. Rooster 40 minuten op een bakplaat tot ze zacht zijn en vanbuiten krokant; laat afkoelen.
2. Verwijder de draadjes van de pitten en rooster ze met de kastanjes tot ze goudgeel zijn. Maak de dressing: doe het mandarijnsap in een jampot en met 3 x zoveel extra vergine olijfolie, zout en peper. Schroef het deksel erop en schud.
3. Hussel de pompoen met de waterkers, rucola en dressing. Bestrooi voor het opdienen met de pitten en kastanjes.
4 personen
• 1 grote flespompoen in parten; pitten bewaard
• 1 el olijfolie
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl kaneel
• 200 g vacuümverpakte kastanjes
• sap van 2 mandarijnen
• extra vergine olijfolie
• 70 g waterkers
• 70 g rucola
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.