Verhit de olie in een grote pan en fruit de uiringen met een snuf zout in 5–7 minuten glazig op een laag vuur.
Voeg vervolgens de knoflook en pompoen toe en bak ze 15 minuten mee; roer vaak tijdens het bakken. Voeg de geraspte gember toe voordat je de bouillon erbij giet.
reng het geheel aan de kook en laat de soep nu 15–20 minuten zacht doorkoken, tot de blokjes pompoen gaar zijn.
Laat de soep afkoelen en voeg de geraspte appel toe. Pureer de soep glad met de staafmixer. Als de soep te dik is voeg je nog een beetje water toe. Warm de soep door en serveer.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 1 el olijfolie
• 1 ui, in ringen
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 flespompoen, geschild en in 2 cm blokjes
• 60 g gember, geschild en geraspt
• 1¼ l groente- of kippenbouillon
• 2 appels, geraspt
• stokbrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.