Pompoen-appel-gembersoep

Ingrediënten

4 personen

• 1 el olijfolie

• 1 ui, in ringen

• 2 tenen knoflook, geperst

• 1 flespompoen, geschild en in 2 cm blokjes

• 60 g gember, geschild en geraspt

• 1¼ l groente- of kippenbouillon

• 2 appels, geraspt

• stokbrood, voor erbij

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit de uiringen met een snuf zout in 5–7 minuten glazig op een laag vuur.

Voeg vervolgens de knoflook en pompoen toe en bak ze 15 minuten mee; roer vaak tijdens het bakken. Voeg de geraspte gember toe voordat je de bouillon erbij giet.

reng het geheel aan de kook en laat de soep nu 15–20 minuten zacht doorkoken, tot de blokjes pompoen gaar zijn.

Laat de soep afkoelen en voeg de geraspte appel toe. Pureer de soep glad met de staafmixer. Als de soep te dik is voeg je nog een beetje water toe. Warm de soep door en serveer.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!