Polenta met pittige garnalen & kerstomaten

Polenta met pittige garnalen & kerstomaten

Rukmini Iyer: ‘Toen ik in de VS was bestelde ik keer op keer shrimp and grits, garnalen met maispap: een heerlijk hartig polenta-achtig gerecht met veel kaas en pittige knoflookgarnalen. Hier heb ik polenta gebruikt omdat dat beter verkrijgbaar is dan de grovere grits.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.

2. Doe de polenta, kaas, kippenbouillon, prei en de helft van de peterselie in een kleine braad – slede en schep alles door elkaar. Zet 20 minuten in de oven.

3. Schep intussen de garnalen, chilivlokken, olijfolie, zeezoutvlokken en gehalveerde kerstomaten door elkaar en zet weg.

4. Haal de polenta na 20 minuten uit de oven en verspreid de garnalen en tomaten erover. Zet de braadslede nog 10 minuten in de oven, tot de garnalen roze en gaar zijn. Knijp de halve citroen erboven uit, voeg zout naar smaak toe, bestrooi met de rest van de peterselie en dien heet op.

Voor: 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 30 minuten.

  • 150 g snelkookpolenta
  • 75 g oude cheddar of Goudse kaas
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 kleine prei, in dunne ringen
  • 20 g bladpeterselie, fijngesneden
  • 150 g rauwe tijgergarnalen
  • ½ tl chipotle-chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zeezoutvlokken
  • 200 g troskerstomaten, gehalveerd
  • sap van ½ citroen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine