Rukmini Iyer: ‘Toen ik in de VS was bestelde ik keer op keer shrimp and grits, garnalen met maispap: een heerlijk hartig polenta-achtig gerecht met veel kaas en pittige knoflookgarnalen. Hier heb ik polenta gebruikt omdat dat beter verkrijgbaar is dan de grovere grits.’
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Doe de polenta, kaas, kippenbouillon, prei en de helft van de peterselie in een kleine braad – slede en schep alles door elkaar. Zet 20 minuten in de oven.
3. Schep intussen de garnalen, chilivlokken, olijfolie, zeezoutvlokken en gehalveerde kerstomaten door elkaar en zet weg.
4. Haal de polenta na 20 minuten uit de oven en verspreid de garnalen en tomaten erover. Zet de braadslede nog 10 minuten in de oven, tot de garnalen roze en gaar zijn. Knijp de halve citroen erboven uit, voeg zout naar smaak toe, bestrooi met de rest van de peterselie en dien heet op.
Voor: 2 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 30 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.